רולאדת חציל במילוי עוף ופרורי PRO מופחתי פחמימה של איטסיין!

רולאדת חציל במילוי עוף ופרורי PRO מופחתי פחמימה של איטסיין!

מצרכים (6 מנות, כשר)
• 2 חצילים בינוניים פרוסים לאורכם (½ ס”מ עובי), קלים בצלייה או קלייה
• 500 גרם חזה עוף טחון
• 1 בצל קטן קצוץ דק
• 2 שיני שום כתושות
• ½ כוס ופרורי PRO של איטסיין
• 1 ביצה
• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
• מלח ופלפל שחור
• 2 כפות שמן זית

לציפוי/הגשה-
• ½ כוס ופרורי PRO של איטסיין
• 2 כפות שמן זית
• מעט פפריקה מתוקה/מעושנת
• רוטב עגבניות ביתי או קנוי ללא סוכר (דל פחמימה)

אופן ההכנה:

1. קולים את החצילים:
מברישים את פרוסות החציל במעט שמן זית, קולים בתנור בחום 200°C עד שהן מתרככות מעט אך נשארות יציבות לגלגול.
2. מכינים את המילוי:
מטגנים בצל ושום עד הזהבה קלה. מוסיפים את העוף הטחון, מתבלים במלח, פלפל ופטרוזיליה. מכבים את האש ומערבבים פנימה ביצה + ½ כוס מהפרורי PRO . מתקבלת תערובת רכה אך יציבה.
3. מרכיבים את הרולדות:
מניחים כף מהמילוי על כל פרוסת חציל, מגלגלים לרולדה קטנה, ומניחים בתבנית.
4. ציפוי חגיגי:
מערבבים את שאר הפירורים עם פפריקה ושמן זית. מפזרים מעל הרולדות.
5. אפייה:
יוצקים לתחתית התבנית מעט רוטב עגבניות (שלא יכסה את הרולדות, רק לתת עסיסיות). אופים 20–25 דקות בחום 190°C עד שהציפוי זהוב והרולדות יציבות.
6. הגשה:
מסדרים את הרולדות על צלחת גדולה, עם רוטב עגבניות מסביב, מקשטים בעלי בזיליקום או נענע.

✨ התוצאה: מנה חגיגית, צבעונית, עשירה בטעמים, דלת פחמימות, והפירורים שלך תורמים גם לקשירה וגם לקריספיות מעל

חזור למתכונים