פשטידת לחם חלבון עם כרובית וגבינות

פשטידת לחם חלבון עם כרובית וגבינות

רכיבים

  • 3-4  פרוסות לחם איטסיין חתוכות לרצועות
  • כוס כרובית מבושלת או מאודה (אפשר גם קפואה שהופשרה)
  •  3 ביצים
  • 1/2  כוס שמנת מתוקה או גבינת שמנת 9%
  • 1  כוס גבינה צהובה מגוררת (צ’דר / עמק / מוצרלה)
  • 2  כפות גבינת פרמזן (לא חובה אבל מוסיפה עומק טעם)
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי טעם
  • עלי בזיליקום או פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה

  1. הכנת התערובת:
    בקערה טרפו את הביצים, השמנת והתיבול.
    הוסיפו את הגבינות והכרובית וערבבו.
  2. הרכבה:
    סדרו בתבנית משומנת שכבה של רצועות לחם, מזגו מעל חצי מהתערובת.
    חזרו על השכבה השנייה עד שהכול מכוסה היטב.
  3. אפייה:
    אפו בתנור שחומם מראש ל־180°C במשך 25–30 דקות עד שהמאפה יציב וזהוב.
  4. הגשה:
    פזרו מעל בזיליקום טרי או אגוזי מלך קצוצים (לא חובה).
    מצוין חם או פושר.
חזור למתכונים