פשטידת לחם חלבון עם כרובית וגבינות
Share
רכיבים
- 3-4 פרוסות לחם איטסיין חתוכות לרצועות
- כוס כרובית מבושלת או מאודה (אפשר גם קפואה שהופשרה)
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה או גבינת שמנת 9%
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת (צ’דר / עמק / מוצרלה)
- 2 כפות גבינת פרמזן (לא חובה אבל מוסיפה עומק טעם)
- מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי טעם
- עלי בזיליקום או פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה
-
הכנת התערובת:
בקערה טרפו את הביצים, השמנת והתיבול.
הוסיפו את הגבינות והכרובית וערבבו. -
הרכבה:
סדרו בתבנית משומנת שכבה של רצועות לחם, מזגו מעל חצי מהתערובת.
חזרו על השכבה השנייה עד שהכול מכוסה היטב. -
אפייה:
אפו בתנור שחומם מראש ל־180°C במשך 25–30 דקות עד שהמאפה יציב וזהוב. -
הגשה:
פזרו מעל בזיליקום טרי או אגוזי מלך קצוצים (לא חובה).
מצוין חם או פושר.