לאחרונה השקנו סדרת מוצרים דלים בפחמימות* וללא ממתיקים מלאכותיים או כימיקלים- זוהי בשורה מרגשת עבור שומרי משקל, חולי סוכרת וכל אלו שסופרים פחמימות, שלא יאלצו עוד לוותר או להתפשר על הטעם של מאכליהם האהובים.
אחד הקשיים של אנשים המבקשים לצמצם את צריכת הפחמימות שלהם, הוא הגעגוע למאכלים אהובים ולצריכת מזון ׳אמיתי׳, משביע וטעים. לחם למשל, הוא מוצר בסיסי אך עתיר פחמימות ובדרך כלל הראשון שיוצא מהתפריט של המבקשים לשמור על המשקל, סוכרתיים ומי שחייב להפחית בכמות צריכת הפחמימות. לדוגמא, לחם מקמח מלא, הנחשב בריא, מכיל 10-13 גרם פחמימה לפרוסה, ששקול לכ-3 כפיות סוכר.
גם עבור הדר, בתו של רן הירש, שאובחנה כחולה בסוכרת נעורים, היה קושי גדול בוויתור על השוקולד והמאפים שכה אהבה. כדי לא לתת לבתו להרגיש שונה או נמנעת, רן הקים צוות מומחים, ויצא למסע פיתוח של המאכלים האהובים, בשילוב “טוויסט” מתאים.
אוכל דל פחמימות, טעים ובריא- האם זה אפשרי?
סוכרתיים, סופרי פחמימות ושוחרי הבריאות אינם היחידים שסובלים מנזקיו של המזון המתועש, העתיר בסוכרים, בפחמימות וכימיקלים, שהפך לברירת המחדל ולאורח קבע במטבחים של כולנו. בחברה המערבית, הצורכת כמויות גדולות מאוד של פחמימות, דיאטה היא מונח השגור בפי כל. מזון דל פחמימות, סבל עד כה מתדמית בעייתית, ולא בכדי. מרבית מוצרי הדיאטה והמזון הפונקציונלי הקיימים, מתחלקים לכאלו בעלי טעם או מרקם לא מזמין, או כאלו המכילים כימיקלים וממתיקים מלאכותיים, אשר מרבית הציבור מנסים להימנע מצריכתם.
איך בכל זאת נהנים מהטעם מבלי להתפשר על הבריאות? בשיתוף עם רופאים, שף בכיר ודיאטנים למודי ניסיון, חקר רן ועמל על פיצוח שיטה לייצור אוכל דל פחמימות*, העשוי ממרכיבים מסורתיים ומוכרים, ובעלי ערך גליקמי נמוך: שאכילתם אינה “מקפיצה” את מדדי האינסולין בדם. עקרונות אלו הם יתרון לכל מי שמעוניין להפחית פחמימות מכל סיבה שהיא (סוכרת, ירידה במשקל, ספורטאים וכד’).
לאחר למעלה משנתיים של פיתוח ומחקר, פיתח צוות המומחים את מוצרי eatsane. המטרה: ייצור אוכל אמיתי וטעים ללא ממתיקים מלאכותיים, בעל מרקם וטעם נהדרים, ובעלי כמות פחמימות נמוכה מאד*. לאחרונה, השיקה החברה את מוצריה הראשונים: לחם מופחת פחמימות ופרליני שוקולד ושקדים במגוון טעמים. כל זאת תוך שימוש במרכיבים מזינים ושמירה על סך פחמימות נמוך ככל האפשר.
הטעם: הגשמת חלום
את מה שהיה עד כה חלום או מדע בדיוני בעיני תזונאים ואנשי מקצוע רבים, הופכת eatsane למציאות. ה״סוד״ של המוצרים, הוא שימוש נבון במרכיבים מסורתיים שונים, ששילובם יחד מספק תחושת שובע לאורך זמן, יוצרים מוצרים בעלי טעם נפלא
והכל עם ערך גליקמי (“קפיצת” הסוכר בדם) נמוך. לדוגמא, בלחם eatsane יש רק כחמישית מכמות הפחמימות הזמינות בכל פרוסה (!), לעומת לחם לבן רגיל.
מה הסוד? הלחם נאפה על קמחי שקדים, אגוזים וזרעים, הידועים בעושר התזונתי שלהם ובתרומתם המשמעותית לבריאותנו. יש בו מעט קמח כוסמין מלא בטעם, וכמות מזערית של מחמצת חיטה. מעבר לכמות פחמימות מועטה*, הלחם עשיר בחלבון ממקור צמחי ובסיבים תזונתיים, (כמות כפולה ויותר מבלחם לבן), האחראיים גם הם על מתן תחושת השובע. הלחם ללא חומרים משמרים וללא חומרי E, וגם טבעוני.
ומה באשר לטעם? הצרכנים שלנו מדווחים על ״טעם מושלם״. הלחם תואר כבעל ״מרקם אוורירי ונימוח בפה״. מכתבי התודה מקרב הלקוחות המרוצים לא מפסיקים לזרום; והדר, בתו של רן, מצליחה להנות מכל העולמות מבלי לוותר על המאכלים שהיא אוהבת. בקרוב מתכננת החברה לשווק לחמניות ופיתות מופחתות פחמימות. “החברה שואפת להביא למהפכה בתחום המזון דל הפחמימות על ידי פיתוח מוצרים נוספים, כמו מאפים מלוחים ומתוקים, פיצות, פסטות, עוגיות ואפילו גלידה. כולם בעלי ערך פחמימתי נמוך וללא ממתיקים מלאכותיים” אומר רן. “אני לא יכול לחכות לרגע בו אוכל לתת לילדים שלי קערת גלידת eatsane. הם יתענגו ואני כאבא אדע שנתתי להם לאכול ארוחה מופחתת פחמימות, מאוזנת ועשירה ברכיבים תזונתיים”. חלום מתוק.
*דל פחמימות -ביחס למוצרים מובילים בשוק